Drie simpele woordjes

Verander negatieve gedachten met slechts drie simpele woordjes
25 mei 2021 in
Drie simpele woordjes
Anton de Nijs
Regelmatig kom je mensen tegen die vast zitten in een negatieve gedachte. Een gedachte als "Dit gaat nooit werken" of "Dit gaat nooit veranderen." Deze negatieve gedachten helpen je niet vooruit en zijn soms best hardnekkig. Het lijkt erop dat deze gedachten ook de waarheid zijn. Wat je ook doet, de situatie verandert niet.

Wanneer je de volgende keer tegen zo'n situatie aanloopt, kun je drie simpele woorden gebruiken om een andere toekomst te schrijven. Deze drie woorden zijn: "Tot nu toe"

"Tot nu toe heeft dit nooit gewerkt" of "Tot nu toe is dit nooit veranderd." Zie je wat er gebeurt? Deze drie woorden stellen jou in staat om een andere toekomst te schrijven. Het opent negatieve gedachten en stelt je in staat om te zeggen: "Door het verleden zijn we tot hier gekomen, maar we kunnen het veranderen. Vanaf vandaag!" 

"Tot nu toe is het nooit veranderd, maar ik geloof dat we het met dit team voor elkaar kunnen krijgen!" Het werkt ook voor meer persoonlijke belemmerende overtuigingen: "Tot nu toe voelde ik me nooit goed genoeg, maar nu zie ik dat dat alleen maar in mijn hoofd zit!"

Als je de volgende keer tegen een negatieve gedachte aanloopt, probeer het dan eens een keer. Begin met "Tot nu toe" en formuleer samen een nieuwe toekomst.Drie simpele woordjes
Anton de Nijs 25 mei 2021
Deel deze post